Selecteer een pagina

Nagels

Verzorgde nagels :

Het leukste aan het zetten van nagels of het verzorgen van de natuurlijke nagels en handen, is het resultaat als de klant bij mij weg gaat. Zowel hun nagels als handen zien er zoveel beter uit als op het moment dat ze binnen kwamen. Eigenlijk zou ik van elke klant een “voor”en “na” foto moeten maken.
Omdat je handen en nagels je visitekaartje zijn en deze het allerbeste verdienen, werk ik met de manicureproducten van OPI (meer hierover in het aparte stukje onder Producten).
Er zijn talrijke mogelijkheden om je nagels er beter uit te laten zien:

 • Natuurlijke nagels verzorgen en lakken.
 • Een overlay van gel of acryl op de natuurlijke nagel, om deze sterker te maken en om langer plezier te hebben van de lak en nailart.

Bruiloft of speciale gelegenheid

Ook is het belangrijk om verzorgde nagels te hebben voor je bruiloft of een andere speciale gelegenheid. Wil je deze door mij laten verzorgen? Dan kost je dit € 27,50 voor een luxe manicure, ongeveer 2-3 weken voor de bruiloft/gelegenheid. De dag voor de bruiloft verzorg ik ze met een kleine manicure voor € 10,=.

Een speciaal bruidsarrangement bestaat uit:
– proefmake-up;
– luxe gezichtsbehandeling (1 week voor de bruiloft); en
– het verzorgen van de make-up op de grote dag voor € 95,=.

Als je dit arrangement boekt, verzorg ik gratis je natuurlijke nagels naar keuze.

Natuurlijke nagels

Wat nooit te doen bij natuurlijke nagels:

 • Nagels knippen, hierdoor gaan ze absoluut splijten! Vijl nagels daarom altijd met een goede, niet te harde vijl. Vijl nooit de zijkanten van de nagel te ver weg, hierdoor scheurt de nagel op het zgn. stress-punt.
 • Polijst nagels nooit vaker dan 1 keer in de 8 weken. Doe je dit wel, dan wordt de natuurlijke nagel dun (door het polijsten haal je er namelijk een laagje vanaf).
 • Als je gekleurde nagellak gebruikt, altijd een basislak gebruiken, anders trekken de kleurstoffen van de nagellak in de nagel.
 • Nagellak nooit verwijderen met aceton of nagellakremovers die veel aceton bevatten.
 • Gebruik je ooit opplaknagels (van de drogist), laat deze dan nooit te lang zitten.
 • Wil je je nagels onder de witte rand schoonmaken, gebruik dan geen scherp voorwerp, maar een nagelborsteltje of een zachte tandenborstel.
 • Wil je kunstnagels? Ga dan naar een professionele nagelstyliste om problemen te voorkomen.

Het lakken van de nagels:

Als je nagels goed wilt lakken, gaat dit zo in zijn werk:

 • Afhankelijk van je nagels, deze eerst lakken met Ridge Filler, Base Coat of Start to Finish.
 • Dan 2x je nagels lakken met je favoriete kleur, eventueel tussen de lagen door even sprayen met RapiDry Spray.
 • Dan evt. wat steentjes, stickertjes plaatsen.
 • Aflakken met Topcoat, Start to Finish of Nailart Sealer.
 • Na ongeveer 1 minuut 2 druppeltjes Drip Dry op je nagel  laten lopen.
 • De nagel is dan droog na circa 5 minuten en ziet er gelijk sprankelender uit en de lak blijft langer zitten!

Succes verzekerd.

Nagelbijters of lelijke nagels

Heb je van jezelf geen mooie nagels of ben je nagelbijter en wil je toch dat je handen er verzorgd en goed uitzien? Kies dan voor acrylnagels. Dit kan d.m.v. 2 methoden:

 • Aanbrengen van een tip en daaroverheen acryl. Het acryl wordt aangebracht door zgn. bolletjes, welke gevormd worden door met een speciale kwast eerst in een liquid te dopen en daarna in poeder. Hierna wordt de nagel in de gewenst vorm gevijld. Afhankelijk van uw voorkeur, kan dat een ronde, vierkante of halfronde vorm zijn. Daarna wordt de nagel gepolijst naar keuze. Dit neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

acrylnagel

Na ongeveer 3 weken zal er aan de kant van de nagelriem uitgroei zichtbaar zijn, daar de natuurlijke nagel groeit en de acryl naar boven groeit. U kunt dan een afspraak maken voor het bijvullen van de nagels.

 • Het aanbrengen van een sjabloon (sticker) op de huid tegen de nagel aan de bovenkant van de vinger, waarop een kunstnagel met acryl wordt gestyleerd. Deze methode kan bij sommige mensen beter zijn.  Een en ander afhankelijk van de vorm en het uiterlijk van de nagel.

Acrylnagels zijn ook zeer geschikt voor nagelbijters. De nagels worden als het ware verlengd. Bij nagelbijters is de uitgroei sneller zichtbaar, daar de nagels van deze mensen sneller groeien (net als bij bijv. pianospelers). Nabehandeling zal de eerste paar keer vaker nodig zijn.